Baltijas klimata ķēde/Baltic climate chain

12.04.2019 23:12
Elizabete Vegnere

Fotogrāfiju autori: Marika Kacare un Elizabete Vegnere

Šodien apmēram 250 dažādu vecumu jaunieši pulcējās pie Ministru kabineta, lai sadotos rokās un vērstu Latvijas valdības uzmanību klimata krīzei. 

Arī šo pasākumu kopā ar vairākām citām organizācijām, tostarp "Protestu", organizēja Fridays for Future Latvia. Klimata ķēde bija sava veida turpinājums 15. marta klimata gājienam. Šodienas pasākums notika dienas vidū — no 11.00 līdz 13.00, tāpēc tas bija nedaudz mazāk apmeklēts kā iepriekšējais, tomēr bija prieks pūlī manīt arī daudzus jauniešus, kuri seko Grētas Tūnbergas piemēram un uzskata, ka skolu apmeklēt nav vērts, kamēr klimata problēmas netiks risinātas.

Sadevušies rokās, izkliedzām vairākus mums jau pazīstamus saukļus, kā "sliktai politikai nē, jāieklausās zinātnē!" un "mainām sevi, nevis klimatu!". Pēc tam vienojāmies klimata dziesmā un klausījāmies dažas iedvesmojošas runas.

Īso video atskatu skaties šeit. Tiekamies nākamajā klimata gājienā jau 24. maijā!

P.S. Mums arī prieki — beidzot ir pašiem savs baneris un varam būt ne tikai skaļi, bet arī redzami!

--

Today around 250 young people of different ages gathered by the Cabinet of ministers to join hands and to draw Latvian government's attention to the climate crisis.

This event was once again organised by Fridays for Future Latvia, together with many other organisations, including "Protests". The climate chain was a sort of continuation for the climate strike on March 15. Today's event was held in the middle of a workday, from 11AM to 1PM, so it was less visited than the previous one but it was great to see many young people in the crowd who are following the example of Greta Thunberg and think that school is useless while the climate crisis is not solved.

With joined hands we shouted many slogans. After that we sang the climate song and listened to some inspiring speeches.

A short video of the event is aviable here. We'll see you in the next climate strike on May 24!

PPS. We finally have our own banner and can be not only loud but also visible!